Easter savory pie with artichokes

PREPARATION
60 MINUTES

COOKING
60 MINUTES

For 4/6 persons

  • 1 package of Artichokes and Potatoes cream 350 g.
  • 4 eggs
  • 5 clean artichokes
  • 2 confezioni di pasta brisè
  • 1 chopped onion
  • 500 g. ricotta cheese
  • 50 g. Parmesan cheese
  • Salt and pepper to taste
  • Extra virgin olive oil to taste

DIRECTIONS

  1. In una padella fai saltare 4 o 5 carciofi con un goccio di Olio Extravergine d’Oliva ed una cipolla tritata.
  2. In a bowl, combine the sautéed artichokes with Artichokes and Potatoes cream, 500 g. ricotta cheese, 50 g. parmesan cheese and salt and pepper.
  3. Mix until a homogeneous mixture is obtained.
  4. Line a cake mold with baking paper, spread the puff pastry on it and pour in the artichoke mixture.
  5. Stendi il composto in modo omogeneo su tutta la superficie dello stampo, scava poi tre piccole “nicchie” al suo interno.
  6. Inserisci un uovo in ciascuna delle nicchie create, ripiega il bordo della pasta verso l’interno e ricopri poi il tutto con la seconda sfoglia brisè eliminando la pasta in eccesso.
  7. Brush the surface with a beaten egg and fold again the edge of the dough to form a frame.
  8. Cuoci in forno preriscaldato a 180° per 40 minuti, lasciando dorare bene la superficie.
  9. Serve it and enjoy it with your loved ones!

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